Ramadan Mubarak

decoration-3346133_1280     Trăim într-o țară în care întâlnim la tot pasul oameni de rase și religii diferite. Mai ales dacă locuiești în Londra, nu se poate să nu ai un prieten, un vecin, sau un coleg de muncă, negru, asiatic, hindus, sau musulman.

Despre aceștia din urmă mi-am propus să vă vorbesc astăzi. Dincolo de atrocitățile care le sunt atribuite in corpore de către mass media, și ei sunt oameni la fel ca noi, cu vieți și preocupări comune. Ne întâlnim cu ei pe stradă, la job, în mijloacele de transport și este bine să îi cunoaștem și să îi respectăm ca pe vecinii noștri.

Începând de ieri, timp de o lună, 2 miliarde de musulmani de pe tot globul sărbătoresc Ramadanul, prin post, rugăciune și fapte bune. Cel mai evident pentru noi este postul, care îi obligă pe credincioșii musulmani, ca între răsăritul și apusul soarelui, să nu mănânce, să nu bea, să nu fumeze și… multe altele, printre care și abstinența sexuală. Sunt scutiți de la post doar copiii, femeile gravide, cei prea slabi, sau cei care călătoresc, aceștia din urmă fiind obligați de Coran să recupereze mai târziu zilele de post.

Citește mai multe despre Ramadan.

Și fiindcă, după cum spuneam, este posibil să avem prieteni, cunoscuți, sau colegi de muncă, care sărbătoresc Ramadanul, e bine să le cunoaștem, să le înțelegem, să le respectăm obiceiurile și dacă dacă este posibil, să le urăm „Ramadan Mubarak”(Ramadan binecuvântat).

Reclame
Imagine | Acest articol a fost publicat în Diverse, Londra, Sarbatori, stiati ca, Utile și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s