Ce se intampla cu vechile monede de o lira

old pound coinMai ai în pușculiță, sau prin buzunare, monede vechi de o liră? Mai au acestea valoare? Ce mai poți face cu ele acum?

Începând de astăzi, vechile monede de o liră și-au pierdut oficial valoarea, fiind înlocuite de noile monede în 12 colțuri, apărute în circulație în luna martie a acestui an. Se estimează că în jur de 400 – 450 de milioane de monede rotunde vechi au rămas până în acest moment prin buzunarele și pușculițele oamenilor.

Cu toate că peste tot întâlnim anunțuri despre încetarea circulației vechilor monede, unele lanțuri comerciale au anunțat prelungirea perioadei în care le vor mai accepta ca mijloc de plată. În timp ce Tesco anunța că va primi vechile monede încă o săptămână, Iceland și Poundland au anunțat ca dată limită 31 octombrie 2017.

Cu toate că majoritatea băncilor vor continua să accepte vechile monede pentru o perioadă ce va varia de la caz la caz, este bine să vă goliți pușculițele și să vă faceți curățenie prin buzunare cât mai curând posibil.

Reclame
Imagine | Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s