Un „happy end” pentru Povestea Ioanei

povestea-ioanei-cugÎn anul 2015, în halta părăsită Cug de lângă Iași, locuiau în condiții greu de descris, fără apă, canalizare, sau curent electric, 6 familii însumând nu mai puțin de 18 copii. Timp de doi ani, prin mai multe acțiuni caritabile organizate de oameni inimoși, atât din UK cât și din țară, s-a reușit mutarea acestor familii din haltă. Fiecare familie a primit câte o casă departe de liniile de tren. Familia Ioanei a rămas ultima iar banii pentru casuța ei se strâng foarte încet.

Citește în continuare Povestea Ioanei și ajută-ne să îi dăm un „happy end”!

Împreună putem să schimbă viața acestor copii!
change-lives-light-blue-animated-on-white-background


Povestea Ioanei

Guest post: Mădălina Bulgaru

Va prezint niste oameni obisnuiti care muncesc asa cum pot ei sa aiba grija de copii. Tatal, ramas pe drumuri de la 14 ani, a muncit si a stat pe unde a apucat pana a gasit gara in ruine din Cug, langa Iasi. Aici si-a construit singur o camera pe schelele vechii gari si a ramas acolo, fiind singurul loc de unde nu il mai alunga nimeni.  Tot in gara a cunoscut-o si pe sotia lui. Au impreuna doi copii frumosi si sanatosi de care au grija ca de ochii din cap. Tatal munceste in constructii si isi permite sa le asigure strictul necesar dar o casa nu isi vor putea permitcug7e niciodata singuri. In ciuda acestui faptului ca nu au energie electrica si apa o cara de la un kilometru departare, copiii sunt veseli si merg la gradinita chiar daca au de trecut liniile de tren in fiecare zi si trebuie sa mearga pe jos peste 30 de minute.

Asa i-am gasit eu acum doi ani. Odata ce esti in locul ala te gandesti cum de este posibil sa lasi niste copii sa creasca in astfel de conditii. De ce nu ii ajuta nimeni, de ce nu face nimeni nimic, de ce statul intoarce spatele unor copii care maine vor fi viitorul acestei tari?

O casuta a lor la tara este tot ce au nevoie sa aiba o viata normal. O bucata de pamant unde sa cultive legume si o casa cu energie electrica sa nu mai trebuiasca sa invete la lanterna.
povestea-ioanei-happy-endAm cautat si am gasit o casa in Satul Osoi, pe langa Iasi, la pretul de 9000 de euro. Mult pentru ei, mult si pentru mine dar nu este mult atunci cand mai multi oameni isi unesc fortele.

 Unitatea ne da putere sa schimbam lucrurile, ne da puterea sa facem o lume mai buna pentru noi toti. Ajutandu-i pe altii ne ajutam pe noi!

Datorita unitatii am ajuns pana in stadiul acesta in care mai avem nevoie de doar 1.600 de euro pentru a cumpara o casuta a lor. 1600 de euro si copiii acestia vor avea o casuta cu acte in regula de unde nu ii va mai alunga nimeni.

Proprietarul a fost de acord sa platim in rate si sa lase familia sa se mute in casa inainte de achitarea intregii sume.

Cum li s-a schimbat viata o spun chiar ei:

povestea-ioanei-1Ioana (5 ani): Nu-mi placea acolo ca nu aveam lumina si era urat. Aici avem ce ne trebuie.

Ionut(7 ani): Acolo era trenul prea aproape de noi si trebuia sa il auzim mereu. Gradinita era prea departe si nu aveam lumina. Aici avem lumina, nu mai este trenul si gradinita este aproape.

Tata: Mereu cand munceam si faceam ceva la camera ma gandeam ca poate veni cineva si trebuie sa stricam si sa plecam. Aici nu imi mai este teama ca ne da cineva afara si pot investi mai mult in casa.

Mama: Acolo cand trebuia sa plec la munca si sa las copiii cu altcineva eram foarte stresata din cauza trenului. Aici cred ca a disparut stresul in mare parte. De acum incolo vom munci mai mult cu drag si spor.

Casa trebuie achitata pana la sfarsitul lunii martie.

Avem mai multe proiecte demarate si avem mare nevoie de ajutor sa le desfasuram:

  • Eveniment caritabil ‘’Sueta martisorului’’ pe data de 1 Martie, orele 13.00-15.00 unde invitatul nostru special, life coach Violeta Patrascu ne va vorbi despre fericire. De asemenea, invitatii au sansa sa castige premii la jocul de bingo.
  • Pachete pentru copii de martisor si felicitari personalizate la pretul de £5 disponibile la vanzare pe grupul de facebook Charity shop aripi noi pentru Romania/New wings for Romania
  • Campanie activa pe Gofundme unde se poate dona direct cu cardul

Orice ajutor conteaza si doar impreuna vom reusi!


 

Te numeri printre oamenii inimoși ce nu întorc privirea când văd pe cineva la greu?
Ajută-ne să încheiem Povestea Ioanei cu „happy end”!

donate

Reclame
Imagine | Acest articol a fost publicat în Diverse, Reflectii și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s