Locuitorii Canalelor

img_5386

Barci pe canalele din Londra

Dintotdeauna am admirat imaginea oarecum idilică a celor ce-și plimbă vaporașele în lung și lat, pe canalele Londrei. Ți-aș recomanda chiar o plimbare, atunci când vremea permite, pe marginea canalelor, pornind din Camden Town și până… unde te țin picioarele.

După cum spuneam, mulți dintre cei care navighează pe canale, chiar locuiesc pe aceste bărci și întordeauna mi-i-am închipuit drept niște boemi lipsiți de griji. Un articol recent mi-a schimbat optica, înfățișându-i drept un soi de marinari urbani, cu o viață lipsită de confortul citadin. E clar, nu oricui i se potrivește.

Viața pe canal nu este nici ieftină, nici simplă. Pentru cele mai multe dintre ambarcațiunile pe care le putem vedea pe canalele Londoneze, proprietarii acestora plătesc o licență care, în funcție de mărime, variază între £500 și £1100 și sunt obligați ca cel puțin o dată la două săptămâni să își schimbe locația și în general, să navigheze între 16 și 20 de mile pe an. Astfel, aceștia sunt mereu în căutarea unui nou loc de acostare, dacă se poate cu facilități complete, gen apă, elctricitate, canal, etc. Închirierea propriului tău debarcader(nu știu dacă termenul este corect) costă în sine, cât chiria unui „one bedroom flat”. Orice ambarcațiune de acest gen aduce cu sine permanente lucrări de întreținere și reparații inerente, evident cu costurile aferente.

Pe lângă grijile legate de logistică, viața pe barcă este una desul de spartană. Dacă iarna cineva trebuie să se îngrijească zilnic să facă căldură, vara scapi de această grijă, dar uneori și transpiri din cauza asta. Viața devine chiar interesantă într-un spațiu restrâns, ce trebuie utilizat cu chibzuință pentru fiecare lucrușor în parte și doar unele bărci mai mari îți oferă posibilitatea de a-ți invita și prietenii în vizită.

În concluzie, viața pe canalele Londrei este potrivită doar acelui anumit gen de oameni, să le spunem… rebeli urbani, ce preferă viața „ca la țară” în mijlocul orașului și sunt dispuși să schimbe confortul pentru puțină aventură.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Diverse, Londra, Turist și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s