Ești self employed?

innerpeacelg-234.jpgÎn general, cei care muncesc în UK, o fac fie în calitate de angajați – employed, fie în calitate de „persoane fizice autorizate” – self employed, adică cei care au UTR. După cum probabil știi deja, cei din ultima categorie au obligația de a depune o declarație anuală cu veniturile realizate în anul fiscal anterior. Această obligație se aplică tuturor celor care au UTR, chiar dacă pe perioada anului fiscal anterior nu au lucrat deloc ca self employed sau au lucrat alternativ și ca employed.

Cu această ocazie cei care au muncit în construcții, vor putea să își deducă cheltuielile din timpul anului, beneficiind astfel de celebrul „tax return”,adică recuperarea parțială, sau totală, a taxelor ce li s-au reținut de către contactori.

Angajații, adică cei care nu au UTR, nu au nici un fel de obligații în acest sens, taxele pentru veniturile realizate, fiind „reglate” automat.

HMRC ne îndeamnă, ca de obicei, să ne păstrăm pacea interioară, respectând termenul limită de depunere online a declarației, adică 31 ianuarie 2017, pentru anul fiscal cuprins între 6 aprilie 2015 – 5 aprilie 2016. Depășirea acestui termen atrage după sine o amendă de £100, iar începând cu luna mai amenda va crește cu £10 pe zi.

Tu ți-ai depus declarația anulă?

Reclame
Acest articol a fost publicat în Diverse, Utile și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s