Bomba de langa noi

stiati-ca-londraȘtiați că… în estuarul Tamisei stă îngropată o bombă de aproximativ 1500 de tone care ar putea exploda în orice moment? De fapt este vorba despre epava ruptă în două și scufundată, a vasului american SS Richard Montgomery care a eșuat în vara anului 1944, în urma unor erori umane și a vremii nefavorabile și având la bord o încărcătură de 6.000 de tone de muniție, în cea mai mare parte bombe de mare putere. 

Cu  toate încercările de rezolvare a situației de la acea vreme, epava a rămas scufundată până în ziua de azi într-o zonă destul de aglomerată pentru traficul naval, în apropierea Sheerness-ului(oraș cu o populație de 120.000 locuitori). Cu toate că au trecut mai bine de 70 de ani, specialiștii avertizează că încărcătura rămâne un pericole real, în orice moment putându-se produce o explozie ce ar putea fi catalogată ca cea mai puternică explozie ne-nucleară din toate timpurile.

Citește totul despre SS Richard Montgomery pe Wikipedia.

Reclame
Acest articol a fost publicat în stiati ca, Video și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Bomba de langa noi

  1. Luka zice:

    A republicat asta pe Luka's World.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s