Piccadilly Circus

london-1365339_1280De Piccadilly Circus știe toată lumea, chiar și mulți dintre cei care nu au pus piciorul încă în capitala britanică. Cu toate acestea, s-ar putea ca începând de astăzi, londonezi și turiști deopotrivă, să fie confuzi și dezorientați atunci când ajung în acest loc emblematic pentru Londra.

Atunci când spui Piccadily Circus, unii se vor gândi la monumentul binecunoscut ce poartă în vârf, la fel de celebrul, arcaș înaripat, adesea confundat cu Cupidon(detalii într-un articol viitor), iar alții la Ripley’s Belive It or Not, cunoscut pentru ciudățeniile sale, dar invariabil în mintea tuturor va fi imaginea acelei piețe înțesate de turiști, taxiuri și autobuze, dominată de imensele ecrane luminoase se sunt deja emblematice pentru capitala engleză.

Încă din 1908 Perrier a dat tonul cu primele reclame luminoase de aici, Coca Cola mândrindu-se însă, cu o prezență neîncetată de peste 60 de ani, prima lor reclamă fiind montată în 1954. De-a lungul timpului reclamele din Piccadilly Circus au fost stinse doar în timpul războiului, din motive de camuflaj și în semn de respect, cu ocazia unor evenimente triste precum funerariile lui Winston Churchill în 1965 și ale Prințesei Diana în 1997.

Într-un articol publicat cu ceva vreme în urmă vă anunțam despre planul primăriei de a înlocui celebrele ecrane, cu unul singur, gigantic, cel mai mare din Europa, pe care pe lângă reclamele ce ne sunt servite în prezent non-stop, vor putea fi afișate și transmisuni televizate. Pentru câteva cifre interesante – citește articolul AICI.

Iată că a venit momentul… Spuneam mai devreme că începând de astăzi, oricine va trece pe acolo va fi dezorientat, pentru că tocmai astăzi ecranele vor fi stinse, lucrările de demontare și înlocuire urmând să dureze până în toamna acestui an. Sunt curios cum va arăta Piccadilly Circus fără ele.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Diverse, Londra, Turist și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Piccadilly Circus

  1. Luka zice:

    A republicat asta pe Luka's World și a comentat:

    Piccadily Circus din Londra… de nerecunoscut!

    Apreciază

  2. Pingback: Si se facu… intuneric – ANGLIA24

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s