De unde aflu postcode-ul

â

img_6635Atunci când am ajuns prima dată în Londra și am aflat despre cât de important și util este postcode-ul oricărei locații, m-am întrebat, pe bună dreptate, cum  poți afla ce post code are locul în care te afli. Să zicem că ești pe stradă, într-un cartier necunoscut și vrei să suni un prieten care să vină și să te ia cu mașina. Ce opțiuni ai?

De curând am observat o modalitate simplă și la îndemâna oricui, de a te orienta și a rezolva o astfel de situație. Era chiar sub ochii mei, dar până de curând nici nu am observat-o. 

Fiecare stâlp de iluminat public a fost gândit să poarte o plăcuță indicatoare, astfel încât, în cazul în care becurile nu funcționează, orice britanic săritor să sune la numărul indicat pe respectiva plăcuță și să anunțe defecțiunea. Și pentru ca „inginerul” care vine să schimbe becul, să știe unde anume are de intervenit, fiecare stâlp are trecut pe plăcuța cu pricina și postcode-ul, sau măcar(în unele cazuri) prima parte din acesta.

Deci, în cazul mai sus menționat, nu îți rămâne decât să te uiți pe cel mai apropiat stâlp de iluminat public și să îi dictezi prietenului tău locația.

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Londra, Turist, Utile și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s