Ce este Remembrance Poppy

 

remembrance-poppyDe ceva vreme încoace, cu toții am văzut acele flori roșii purtate de britanici în piept, prinse la mașină și afișate în ultima vreme, peste tot în jurul nostru. Mulți ne-am întrebat ce ar putea fi cu „remembrance poppy”, căci așa se numesc acei maci simbolici. Ce simbolizează și mai ales de ce sunt purtați cu atât entuziasm.

Remembrance poppy este o floare artficială stilizată ce simbolizează un mac și se poartă încă din 1921, fiind legat de un poem al vremii,”In Flanders Fields”, scris de chirurgul canadian John McCrae,  inspirat de evenimentele primului război mondial. Poemul face referire la câmpurile de maci din nordul Franței și Flandra, ce acopereau întinsele zone răscolite, la propriu, de război. Acesta a fost adoptat de către The Royal British Legion ca simbol pentru Poppy Appeal, acțiune organizată în ajutorul celor care deservesc în Forțele Armate Britanice, după formarea sa în 1921.

Astăzi a fost Remembrance Sunday, zi  în care s-a comemorat contribuția militară britanică și a Commonwealth-ului, dar și a serviciilor civile, în cele două războaie mondiale și în conflictele armate ulterioare – altfel spus, un fel de „ziua veteranilor”. Probabil ați putut vedea că englezii au un adevărat cult al veteranilor și această zi nu este decât o ocazie în plus pentru a-i omagia.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Diverse, Sarbatori și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s