Doi oameni, doua lumi…

ANGLIA24_london story (1)         Am vrut de multă vreme să scriu despre ei, cei doi tipi atârnați în corzi, spălând cu sârg geamurile unui bloc elegant din centrul Londrei. Puteam trece pe stradă fără să îi observ și numai întâmplarea a făcut ca în acea zi frumoasă, când mă îndreptam spre clădirea din 20 Fenchurch Street ce găzduiește Sky Garden, să îmi ridic ochii înainte de a intra în hol. M-am oprit o clipă și i-am admirat pentru munca lor grea și nu lipsită de pericol.

Poate râmâneam cu atât, cu acel gând fugar și zâmbetul admirativ, dar s-a întâmplat ca după ce mi-am băut cafeaua și am făcut turul elegantei locații de la etajul 35, să trec tocmai prin locul unde unul dintre cei doi alpiniști utilitari, în acea zi spălători de geamuri, a urcat pe acoperiș. În timp de își vedea de ale lui, iar eu mă grăbeam să fac poze, a ridicat privirea. S-a uitat la mine, a zâmbit și și-a ridicat mâna într-un salut amical.

Eram doi oameni despărțiți de un geam… Eu, turistul care tocmai își savurase cafeaua și admira splendida panoramă a capitalei Britanice, el, muncitorul care tocmai terminase de șters geamurile și ajuns la etajul 35, își aduna coarda pe care tocmai urcase. Atât de aproape și totuși, în două lumi diferite și atât de îndepărtate, chiar dacă erau separate doar de acel geam.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Londra, Poze, Reflectii, Turist și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Doi oameni, doua lumi…

  1. Pingback: Doi oameni, doua lumi… — ANGLIA24 | Luka's World

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s