Incredibil! (sau penibil?) Atentat cu morti la Londra acum! Imagini ale masacrului aici! 20.03.2016

atentat cu moti acum„Incredibil !!Atentat cu morti la Londra acum ! Imagini ale masacrului aici! 20.03.2016” – un titlu al unor articole postate astăzi pe Facebook. E normal să te sperii, să fii îngrozit, să te simți în nesiguranță și să dai fuga să-l distribui pe Facebook înainte poate de a citi articolul cu pricina.

Frica vinde, este un adevăr pe care îl întâlnim la fiecare pas, iar știriștii, politicienii și farmaciștii o știu cel mai bine. Exemplul acestui „articol” este concludent. Un site de așa-zise știri copiază o știre despre un atentat real petrecut în 2005 în Londra, îi pune un titlu bombastic și data de astăzi. Gata bomba… Undeva pe ultimul rând dezvăluie totuși penibilul situției, dar cine să mai citească până la sfârșit?

Alte site-uri de acceași factură, preiau „știrea”, evident omițând ultima propoziție. Oameni creduli, pun botul și distribuie „știrea” pe Facebook, inclusiv pe grupurile de români din UK și iată cum pe seama stării de panică generală, niște cretini de la un site de doi bani și-au asigurat traficul pe ziua de azi.

Dincolo de penibilul situației în care se pun atât autorii, cât și postacii, fie ei site-uri sau persoane credule, funcționarea mecanismului e garantată de firea oamenilor. Ce e de făcut?

Poate ar fi bine să nu mai consumăm astfel de știri „senzaționale”, să fim mai selectivi asupra informației care ni se oferă. Poate ar fi bine să citim articolele înainte de a le distribui și eventual să și gândim puțin cu propria minte. Poate ar trebui să memorăm aceste site-uri mincinoase și să le evităm. FB ne oferă în acest sens și o posibilitate simplă: „Hide all from…”.

Un sfat personal: nu te mai lăsa prostit și manipulat! Gândește, nu este greu!

Reclame
Acest articol a fost publicat în Diverse, Londra, Romani in UK și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Incredibil! (sau penibil?) Atentat cu morti la Londra acum! Imagini ale masacrului aici! 20.03.2016

  1. Pingback: Stiri „sangeroase”… | Luka's World

  2. Lungu Anca zice:

    sa ma *** in ea stire, ca de obicei dimineata cand ma trezesc caut stiri de actualitate cu impact mare, prima care mi-a sarit in ochi a fost asta, am intrat pe site-ul care a distribuit’o CopyPaste la mine pe site dupa share pe pagina de fb si in grupuri cu romanii din UK, ma duc sa scot cainele afara sa beau cafeaua dupa o ora cand vin la pc, traficul de pe site era peste limita de zi cu zi 10.000 de oameni accesasera link-ul catre site-ul meu si impact de 60.000 de mii de persoane pe Facebook! LOOL dupa dau sa ma uit la Comm-uri, cand ma uit doar injuraturi si cuvinte de rahat !!!! da ma pun in locul VOSTRU, stire de cacat insa nu cu intentie ! pur si simplu am luat stirea de pe alt site si am postato si eu, ” In josul pagini se vede Sursa: xxx stite-ul de unde am luat eu stirea” nu am stat sa o citesc deoarece asta ar insemna sa citesc peste 40/50% din posturile care le pun pe Site…. Avand o pagina de Facebook cu un impact destul de frumos si oameni care imi apreciaza continutul si postarile, azi am reusit sa ma fac de ratat cu asemenea stire… Nu am facut-o cu intentie pur si simplu a fost un CopyPaste cum face mai tot omu !

    https://business.facebook.com/MihailaStefanOfficial/photos/a.455250794568777.1073741851.297364680357390/989865981107253/?type=3&theater

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s