Alfabetul fonetic

41Bd75HngDL._SX300_Alfabetul fonetic

Odată ajuns în Anglia, românul nostru se întâlnește cu multe provocări, una dintre acestea fiind limba engleză, iar pentru cei care nu o stăpânesc bine, chiar și pronunțarea propriului nume poate fi o problemă.

După cum probabil se știe, în limba engleză literele nu se pronunță așa cum se scriu, iar acest lucru tinde să ne dea bătaie de cap ori de câte ori, la telefon, sau în fața unui ghișeu, ni se cere să ne spunem numele. Ne vom întîlni cu această problemă atunci când vom suna să ne facem programare pentru NINo, la bancă, de câte ori sunăm la HMRC, pentru utilități, abonament la telefon și multe altele.

Pentru că pe acte este important ca numele nostru să fie scris corect, este bine să îl spunem pe litere, utilizând pronunția din alfabetul fonetic al limbii engleze: A-ei, B-bi, C-si, D-di, E-ii, F-ef, G-gi, H-heigi, I-ai, J-gei, K-kei, L-el, etc.

Pentru cei care nu o stăpânesc și fiindcă uneori și acesta poate da naștere la confuzii, există varianta alfabetului fonetic internațional, cunoscut și ca alfabetul fonetic NATO.  În UK acesta este larg folosit și  cunoscut de toți cei care lucrează cu publicul. Pentru că este ușor de învățat, vă recomand să îl folosiți ori de căte ori este cazul.

Alphabet

Reclame
Acest articol a fost publicat în Romani in UK, Utile și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Alfabetul fonetic

 1. Toteu zice:

  Alfabetul fonetic NATO😀…poate militar

  Apreciază

 2. Pingback: Ce este NINO si la ce foloseste? – ANGLIA24

 3. Sorin zice:

  Este de fapt alfabetul fonetic international si este folosit in toate comunicatiile radio, inclusiv in traficul radio efectuat de catre radioamatori. Si este folosit chiar si de Rusi!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s