Ce inseamna si cum aflu un „postcode”

royalmail-logo          Indiferent că e vorba de turistul venit în UK pentru a descoperi atracțiile Londrei, de studentul venit să învețe, sau de conaționalul nostru stabilit aici, o noutate destul de bulversantă la prima vedere este „post code”-ul. La noi în țară codul poștal este aproape inutil și în majoritatea țărilor europene are o utilitate strict poștală, dar în UK este cu totul altă poveste. Codul poștal este omniprezent și strict necesar în viața de zi cu zi a Londrei, de pildă, și dacă ne gândim că vorbim despre o aglomerare urbană de aproximativ 8 milioane de locuitori (în realitate cifra este mult mai mare) și o întindere de peste 1500 km pătrați, înțelegem și de ce stau lucrurile astfel.

În practică, dacă vei merge cu taxi, nu adresa dorită va fi importantă, ci post code-ul, dacă vrei să te întâlnești cu un prieten, sau să indici un loc anume, ai nevoie de post code. Dacă îți completezi adresa pe un act, aceasta nu are relevanță fără codul poștal. Orice căutare pe internet legată de o destinație, orice comandă online sau livrare, se începe cu omniprezentul cod poștal. În general majoriatatea site-urilor, imediat ce ai introdus un post code, îți oferă o scurtă listă cu adresele arondate respectivului cod, astfel că e suficient un click și adresa este completată automat.

Dar cum aflu un cod poștal? – aceasta este întrebarea care m-a frământat prima dată când am ajuns în Anglia. De obicei oricine știe post code-ul locuinșei sale, a pub-ului preferat, al locului de muncă, dar se întâmplă să fii într-un loc și să vrei să comunici cuiva locația respectivă. Royal Mail ne pune la dispoziție o soluție prin care putem afla ce post code are o anumită adresă și invers, adică ce adrese coresund unui anumit cod. De precizat pentru cei care sunt pentru prima dată în UK că formatul unei adrese de aici este „ „nr. casă” „stradă” urmată de „oraș” (county).

Caută o adresă sau cod poștal aici: www.royalmail.com/find-a-postcode

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Utile și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Ce inseamna si cum aflu un „postcode”

  1. Pingback: Gratis de la Thames Water – ANGLIA24

  2. Pingback: Citymapper London – ANGLIA24

  3. Pingback: Stiati ca…? – ANGLIA24

  4. Pingback: Sky Garden | ANGLIA24

  5. Pingback: Unde patinam in iarna asta? | ANGLIA24

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s